Utovarivači Manitou predstavljeni na Osijek Farm Showu

30. August 2017.

Utovarivači Manitou, Hyster čeoni elektro viličar i zglobni utovarivač XCMG  su strojevi koje smo predstavili na Osijek Farm Showu. Ove godine smo kao ovlašteni zastupnik za Manitou, Hyster i XCMG prvi put nastupili na Osijek Farm Showu.

U Osijeku su bili predstavljena čak dva nova modela Manitou teleskopskih utovarivača – MLT 737-130 PS+ i MLT 840-145 PS+. Uz njih smo predstavili čeoni elektro viličar Hyster J1.6XN te zglobni utovarivač XCMG ZL30G.

Manitou MLT 737-130 PS+ je model iz najnovije serije francuskog proizvođača teleskopskih utovarivača „NewAg“ koji su specijalizirani za rad u poljoprivredi. Visina dizanja od 6.9 metara i nosivost od 3.700 kg zadovoljava potrebe većine poljoprivrednika. Zbog toga je te je zato ovo najtraženiji teleskopski utovarivač na tržištu. Deutz motor 129 konjskih snaga te automatski hidrodinamički prijenos izvrsno su upareni. Stoga su ovi utovarivači vrlo ugodni i snažni prilikom rada.

Drugi utovarivač u Osijeku bio je Manitou MLT 840-145 PS+ kojeg karakterizira snažan John Deere motor od 141 KS, 4.000 kg nosivosti te 7.55 metara visina dizanja. Elite paket opreme teleskopskog utovarivača sadrži Teleskopski utovarivač je opremljen „Elite“ paketom opreme koji između ostaloga sadržava: AC klima uređaj, ovjes krana, inteligentnu i regenerativnu hidrauliku, zračno sjedalo s grijanjem, kompletnu LED rasvjetu…

Čeoni elektro viličar Hyster J1.6XN idealan je za svakodnevnu manipulaciju teretom maksimalne težine 1600 kg. Visina dizanja od 3.3 metar idealna je za utovari i istovar robe iz kamiona te skladištenje robe. Velika prednost elektro viličara u odnosu na plinske i dizel viličara je trošak održavanja s obzirom na to da elektro viličare pogone elektro motori na kojima nije potrebno raditi servise.

Zglobni utovarivač XCMG ZL30G težine 10.800 kg i nosivosti 3.000 kg pogonjen je šest cilindričnim Perkins motorom sa 124 KS. Utovarivač će biti predstavljen s utovarnom korpom ali može se koristiti i s vilama za silažu, vilicama, hvataljkama za bale… Glavna karakteristika XCMG zglobnih utovarivača je cijena koja je niža i do 40% u odnosu na renomirane svjetske proizvođače, a isporučuju se s jamstvom od 12 mjeseci ili 1.200 radnih sati.

Zahvaljujemo svim posjetiteljima našeg izložbenog prostora te se vidimo na jesenskom Bjelovarskom Sajmu koji se održava u Gudovcu 08. – 10.09.