Euromarkt uz najbolje hrvatske OPG-ove i Večernji list

14. October 2019.

Dodjela Agro oskara u sklopu “Zlata vrijedan”, projekta ove je godine protekla uz sudjelovanje Euromarkta kao prijatelja projekta.

Nagradu za prvo mjesto ovog izbora kojeg su u sklopu projekta “Zlata vrijedan” prije šest godina pokrenuli Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede dobio je Mirko Bačani iz zaselka Rumenjaki u Svetom Petru Čvrstecu, selu u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Drugoplasirani je bio Danijel Horvatić iz Stare Kapele u općini Dubrava u Zagrebačkoj županiji, dok je treću nagradu osvojio OPG Roberta Čondića iz Kadanovaca u Požeško-slavonskoj županiji. Posebna nagrada za najbolju mladu nadu u poljoprivredi otišla je Katarini Peršurić Bernobić iz Peršurića u Istri, proizvođačici pjenušavih vina.

Nagrade su, između ostalih, dodijelili i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, dok su svečani program vodili Uršula Tolj i Mario Sedmak.

Sve sudionike natječaja predložile su županije iz kojih potječu. Euromarkt je na dodjeli nagrada u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici izložio Manitou MLT 625 teleskopski utovarivač. On je konstruiran za jednostavno i ugodno korištenje.

Ovaj model karakteriziraju kompaktne dimenzije (širina: 1800 mm) te udobna i pregledna kabina. Model MLT 625-75H pogonjen je turbo-dizelskim motorom Kubota snage 75 KS te okretnim momentom od 265 Nm što mu daje dovoljno snage za rad u najzahtjevnijim radnim okruženjima te maksimalnu brzinu od 30 km/sat.

Hidrostatski prijenos savršeno je prilagođen ovom modelu te omogućava vrlu preciznu manipulaciju teretom.