Novi proizvodi na Bauma sajmu 2022

7. November 2022.

Rekordan broj novih proizvoda prezentiranih na Bauma sajmu

  • Prijelaz na elektro pogon za 7 novih modela: četiri nove radne platforme za rad na visini, dva nova roto teleskopska viličara, prvi 100% elektro teleskopski viličar
  • Četiri nova teleskopska viličara srednje visine dizanja
  • Novi asortiman teleskopskih viličara velike nosivosti
  • Snažnija prisutnost na tržištu kompaktnih strojeva s novim asortimanom zglobnih utovarivača i ULM–a

Munchen, 24. listopada 2022. – Manitou Grupa, svjetski lider u manipulaciji teretom, platformama za rad na visini i zemljanim radovima, predstavlja rekordan broj novih proizvoda na najvećem međunarodnom sajmu za građevinu i industrije, Bauma. Među inovacijama: četiri nove radne platforme za rad na visini, dva roto teleskopska viličara i fiksni teleskopski viličar. Asortiman teleskopskih viličara srednje visine dizanja također pozdravlja četiri nova modela.

Manitou platforme za neravne terene - elektro platforme

Lansiranje asortimana elektro platformi

S četiri nova modela platforme, Manitou grupa nastavlja s uvođenjem asortimana „Oxygen“ koji označava strojeve na elektro pogon.

Platforma za neravan teren 200 ATJe (radna visina od 20m) sada je dostupan s pogonom na četiri kotača za bolje upravljanje i košarom koja sada može primiti 250kg tereta, 30kg više od verzije s pogonom na dva kotača. Ukupni trošak vlasništva (UTV) umanjen je s gotovo 50% smanjenjem u troškovima održavanja u usporedbi s verzijom koja ima motorom s unutrašnjim izgaranjem. Asortiman elektro terenskih teleskopskih viličara također pozdravlja dva modela, 160 ATJe i 180 ETJe. Uz radnu visinu od 16 metara, odnosno 18 metara , nosivost ovih viličara također je povećan za 50kg za košaru koja može podnijeti ukupnu težinu od 400 kg.

Budući da je sigurnost u srcu misije Manitou Grupe, modeli 160, 180 i 200 ATJe dolaze sa sigurnosnim paketom koji štiti operatera i timove sa strane te upozorava upravitelje voznog parka na visokorizično ponašanje. Inovacije u ovom paketu uključuju upozorenje ukoliko operater nije zavezan sigurnosnim pojasom  i otkrivanje prepreka oko stroja. Paket „osvjetljenja“ osigurava najveću sigurnost utovara i istovara s platforme uz brojna svjetla pozicionirana na platformi kako bi vidjeli i bili vidljivi.

Arnaud Boyer, potpredsjednik marketinga i razvoja proizvoda dodaje:

Sa svim ovim novim proizvodima, Manitou Group je prvi proizvođač koji ima niz 100% elektro terenskih platformi od 16 do 20 metara. Ubrzanje našeg električnog razvoja omogućuje nam da sada ponudimo rješenja s niskom emisijom štetnih plinova u kompletnom asortimanu platformi za rad na visini, kao i na teleskopskim viličarima. Nastavit ćemo proširivati elektro pogon na druge asortimane u skladu s ciljevima našeg CSR plana”.

Nova verzija platforme 120 AETJ također je dodana industrijskoj ponudi. Predstavljen kao probni pregled, ovaj je model potpuno redizajniran i opremljen s AC motorima koji pružaju udobnost i fleksibilnost korištenja. Puno je posla napravljeno i na dostupnosti komponenti, kao što su okretni spremnici baterija i pristup bez alata, radi uštede u održavanju stroja. Ova nova generacija industrijskih zglobnih platformi opremljena je s istim dijagnostičkim sustavom kao i terenske platforme, za brzo održavanje bez potrebe za vanjskim alatima.

Samohodna platforma 120 AETJ

Lansiranje električnog teleskopskog viličara MT 625e

Manitou električni teleskopski viličar MT 625e

Manitou također dodaje u svoj asortiman kompaktnih viličara komercijalnim lansiranjem svog prvog 100% elektro kompaktnog teleskopskog viličara. MT 625e, s nosivosti od 2,5 tona i visinom od 6 metara, jamči performanse jednako dobre kao i verzija s motorom s unutarnjim izgaranjem i iste je veličine. Opremljen litij-ionskom baterijom od 25 ili 33 kWh, ovaj model smanjuje održavanje za 56% i drastično smanjuje ukupne troškove vlasništva za korisnika. Savršen za unutarnju upotrebu, upotrebu u gradskim središtima ili za renoviranje povijesnih zgrada, MT 625e ima pogodnosti kao i svi modeli u nizu asortimana kompaktnih teleskopskih viličara od Sigurnosnog paketa i Harmony zaslona za sigurnu i jednostavnu upotrebu.

Novi asortiman elektro roto teleskopskih viličara: 2 modela, 6 verzija

Manitou roto-teleskopski viličari MRT 2260e I MRT 2660e

Grupa predstavlja elektro verziju roto teleskopskih viličara, modeli MRT 2260e i MRT 2660e iz nedavne VISION+ ponude. S nosivosti od 6 tona i visinom dizanja od 22 metra, ovi modeli uživaju istu razinu performansi kao i modeli koji imaju motor s unutarnjim izgaranjem, a moguće je i simultano korištenje hidrauličkih funkcija krana. Litij-ionska baterija od 700 V/65 kWh osigurava optimalnu upotrebu ovih modela, čak i u teškim klimatskim uvjetima kao što je  Sjeverna Europa.

U svrhu povećanja dometa za dodatna 4 sata, može se dodati druga baterija od 700 V/65 kWh. Korisnici imaju treću opciju s hibridnom verzijom ovih modela koji koristi pojačivač dometa.  Ova konfiguracija povećava fleksibilnost, posebno za duga putovanja između dva mjesta ili za punjenje baterije na mjestima koja nemaju uvijek električne punjače.

Na ova dva modela postoji također i nekoliko opcija punjenja, s ugrađenim punjačem od 11 kWh za punjenje u 4 sata i 30 minuta i ugrađenim punjačem od 22 kWh kojem je potrebno samo 2 sata i 15 minuta. Korisnicima je dostupno i još brže rješenje s integriranim punjačem koji omogućuje punjenje za manje od sat vremena. Molimo imajte na umu da izvor punjenja mora biti 400 VAC. Ovim mogućnostima, Grupa nudi veću fleksibilnost operaterima, prema njihovim potrebama.

Četiri nova teleskopska viličara srednje visine dizanja

Četiri nova Manitou modela

Kako bi uskladili svoj asortimana srednje visine dizanja, Grupa lansira četiri nova modela s unutarnjim izgaranjem te visinom dizanja između 7  i 13 metara te nosivosti dizanja od 3,5 tone pod nazivima MT 735, MT 935, MT 1135 i MT 1335.

Modeli od 11 metara i 13 metara dostupni su s dvije verzije prijenosa, hidrodinamičkim prijenosom ili hidrostatičkim, kako bi se zadovoljile različite potrebe korisnika.

Za iste modele dostupna su i dva motora, verzija od 75 KS i verzija od 100 KS. Ovi teleskopski viličari opremljeni su istom kontrolnom pločom kao i ostatak asortimana, s Harmony zaslonom kao i opcijom pomicanja upravljačkih gumba bliže naslonu za ruke. (dvostruki prekidači).

Ova četiri modela imaju novu kabinu za poboljšanu panoramsku vidljivost, s novim vjetrobranskim staklom pozicioniranim još niže kako bi se bolje vidio teret kada je kran snižen i kako bi se olakšalo postavljanje priključaka. Novi uži, čvršći, plutajući nosač vilica također je dizajniran u svrhu optimizacije vidljivosti sa spuštenim kranom. Nosač vilica dizajniran je da bude kompatibilna s modelima od 14 metara i 18 metara, radi usklađivanja asortimana. Nova krovna rešetka upotpunjuje ove inovacije, ovaj put poboljšavajući vidljivost tereta neovisno o njegovom položaju.

Opremljeni s prostranijom kabinom, ovi modeli ostaju relativno kompaktni s ukupnom širinom od 2,28 metara, uključujući prednje stabilizatore (za modele MT 1135 i MT 1335). To ih čini idealnim za korištenje u skučenim prostorima.  Kako bi se osigurao siguran utovar/ istovar kamionom, ova četiri modela mogu se prevoziti u kontejneru bez potrebe za skidanjem kotača.

Nude visoku razinu performansi s prisutnošću Autopower sustava (dostupan na modelima s hidrostatičkim prijenosom) za automatsku prilagodbu brzine motora s joysticka tijekom podizanja krana, bez potrebe za korištenjem papučice gasa.

Manitou teleskopski viličar MT 1335

Kao i kod svih proizvoda koje je Grupa lansirala, novi modeli opremljeni su Connect sustavom za nadzor stroja kao standardnom opcijom. MT 1335 dostupan je u “HA“ verziji, što znači da je kompatibilan s košarom za rad na visini te se isporučuje isključivo s hidrostatičkim prijenosom. Kao i svi modeli u asortimanu, ovi modeli standardno su opremljeni automatskom parkirnom kočnicom, Easy step (usjek u podu kabine) za lakši ulazak i izlazak iz kabine te narančastim sigurnosnim pojasom koji olakšava provjeru poštuje li vozač sigurnosne mjere. MT 1135 i MT 1335 modeli dolaze s ispravljačem izravnanja za još sigurniju vožnju.

Inovacije su također napravljene u svrhu smanjenja ukupnog troška vlasništva, sa centraliziranim podmazivanjem na stražnjoj strani stroja i brzim pristupom komponentama krana na stražnjoj strani. Svi su ovi modeli također dostupni sa Start & Stop opcijom. Namijenjeni sjevernoameričkom i europskom tržištu, prvi modeli bit će isporučeni do kraja 2023.

Sažetak četiri nova teleskopska viličara srednje visine dizanja: MT

MTNosivostVisina podizanjaMotorMaksimalni dosegPrijenos
MT 7353.5 t7 m75 KS4 mhidrodinamički prijenos
MT 9353.5 t9 m75 KS6.40 mhidrodinamički prijenos
MT 11353.5 t11 m75/100 KS7.20 mhidrodinamički prijenos/hidrostatički
MT 13353.5 t13 m75/100 KS8.65 mhidrodinamički prijenos/hidrostatički
Ultra kompaktni teleskopski viličar ULM

Novi ultra kompaktni teleskopski viličar ULM/GCT!

Lansiran ove godine, ultra kompaktni ULM (Ultra Light Manitou /Gehl Compact Telehandler) teleskopski viličar ispunjava očekivanja korisnika koji žele stroj lak za rukovanje, a kojeg je moguće lako transportirati između gradilišta. S transportnom težinom manjom od 3 tone, ovaj se model može utovariti na prikolicu s ukupnom težinom od 3,500kg.  Sa širinom od 1,49m i visinom od 1,93m, njegove su dimenzije među najkompaktnijim na tržištu, što ga čini lakim za korištenje u uskim prostorima, posebice za ulazak u zgrade ili manevriranje po renovacijskim gradilištima te za rukovanje paletama od betonskih blokova ili cigli.

ULM / CGT dostupan je u dvije verzije, s nosivosti dizanja od 1,25 tone i 1,5 tona, te visinom dizanja od 4,30 metara.

Za povećanu sigurnost, optimizirana je vidljivost na najvećoj visini, objašnjava Camille Rouvrais, Proizvodni menadžer :

„ Zamijenili smo krovnu rešetku s prozirnom, polikarbonatnim prozorom otpornim na udarce, koji se savršeno uklapa u zahtjeve FOPS standarda“.

Poboljšana vidljivost također se odnosi na bočni pogled operatora. Pogled sa strane zapravo je vrlo jasan zbog položaja hidrauličnih crijeva unutar krana i poklopca motora koji je postavljen nisko s desne strane operatera.

Brojne inovativne značajke pomažu smanjiti ukupni trošak vlasništva ovog modela. Opcija Stop & Start osigurava smanjenje TCO-a oko 10 € / satu praznog hoda ( smanjena amortizacija, potrošnja goriva i preventivno održavanje).

ULM 412 H / GCT 3-14ULM 415 H / GCT 3-14 +
Visina podizanja4.30 m4.30 m
Maksimalna nosivost1,250 kg1,500 kg
Razmak od tla0.29 m0.29 m
Ukupna širina1.49 m1.49 m
Ukupna visina1.92 m1.92 m
Snaga35 KS35 KS

Jedan od najopsežnijih asortimana zglobnih utovarivača na tržištu

S 12 novih modela, Manitou Grupa je proširila svoj asortiman teleskopskih zglobnih utovarivača, koji je sada sastoji od 22 modela, a svi su dostupni pod markama Gehl AL (eng.articulated loaders – zglobni utovarivači) i Manitou MLA (eng. Manitou Loader Articulated – Manitou zglobni utovarivači). Ovi novi proizvodi nude nosivost u rasponu od 700kg do 1,5 tona za visinu dizanja od 2,50 metara za kratku ruku i 3.07 metara za dugu ruku.

Kako bi ponudili razinu performansi prilagođenu svakom modelu, modeli serije 2 i 3 opremljeni su motorom stupnja V od 25 KS, a serije 4 i 5 s 48 KS.

Ukupan asortiman omogućuje odgovor na širok spektar zahtjeva, s najvećim zglobnim utovarivačem koji nudi nominalni kapacitet nosivosti do 3,3 tone. Novi su modeli posebno dizajnirani za građevinu (AL 320/MLA 3-25 H-C and AL 420/MLA 4-50 H-C) te za rukovanje paletama materijala, na urbanim mjestima gdje je kompaktnost nužna. Modeli Manitou MLA 2-25 H i Gehl AL 230 imaju hidraulički motor na svakom kotaču kako bi ovi mali strojevi bili još pokretljiviji u bilo kojem okruženju. Za olakšano kretanje ovi su modeli utovarivača prenosivi na GVW prikolici od 3.500kg, koja se može koristiti s osnovnom BE dozvolom. Težina se kreće u rasponu od 1,5 tona za seriju 2, do 2,6 tone za modele serije 5. Ova prednost omogućuje Grupi prilagođavanje ograničenjima tvrtki za iznajmljivanje i trgovcima, koji moraju premještati svoju opremu vrlo često u vrlo kratkom roku.

Sažetak 12 novih modela zglobnih utovarivača (6 modela Gehl i 6 modela Manitou)

GEHLAL 230AL 320AL 330AL 420AL 430AL 530
MANITOUMLA 2-25
H
MLA 3-25
H-C
MLA 3-25
H
MLA 4-50
H-C
MLA 4-50
H
MLA 5-50
H

Novi asortiman teleskopskih viličara za teške terete

Novi MHT asortiman dizajniran je za rukovanje teškim i glomaznim teretom, na svim vrstama terena uz potpunu sigurnost. Njegove su performanse znatno poboljšane s nosivosti od 9 do 33 tone za radnu visinu do 12 metara. Ergonomski su poboljšani s udobnom i lako dostupnom stanicom za operatera,  širokim protukliznim stepenicama, velikim vratima i „Easy step“ usjekom u podu kabine koji omogućuje siguran ulazak i izlazak iz kabine.

Manitou MHT

Novi Manitou JSM joystick sada uključuje sustav za automatsku i preciznu detekciju operaterove ruke za siguran rad. Između modela u asortimanu, na Baumi je predstavljen novi MHT-X-11250, rudarska verzija s visinom dizanja od 11 metara za maksimalno opterećenje do 25 tona. Ovaj svestrani model dizajniran je za sigurno rukovanje teškim, glomaznim teretom, a posebno za aktivnosti održavanja u rudarstvu. Ergonomski je poboljšan udobnom, lako dostupnom vozačkom kabinom te protukliznim stepenicama i širokim vratima.

Opremljen hidrauličkim sustavom koji osigurava protok od 275 l/min i detekcijom opterećenja, MHT-X-11250 jamči visoku razinu produktivnosti. Treba napomenuti da se brzina motora prilagođava automatski potrebama prijenosa. To je moguće zahvaljujući Eco-Mode sustavu koji se može aktivirati iz kabine, čime s smanjuje potrošnja goriva tijekom vožnje.

Manitou modeliranje proizvoda

Novi alat za modeliranje

Kako bi nastavili s razvijati svoj asortiman usluga, Manitou Grupa pokreće modeliranje svojih Manitou proizvoda za građevinsko tržište. Dostupni širom svijeta (na francuskom i engleskom) u BIM biblioteci putem web stranice manitou.com, BIM arhitekti, modelari i dizajneri mogu jednostavno predstaviti Manitou strojeve u svojim radnim okruženjima tijekom građevinskih projekata. BIM (eng. Building Information Modeling) odnosi se na alate za modeliranje građevinskih informacija, koji obuhvaćaju svaku fazu projekta, od dizajna do dekonstrukcije.

Ovo modeliranje pruža korisnicima potpuno impresivno iskustvo, pomažući im u donošenju odluka i racionalizaciji troškova. Ova baza podataka je besplatna i lako dostupna: potrebno je samo kreirati račun kako bi pristupili svim 3D modelima.

„Naša digitalna transformacija se ubrzava i trebala bi omogućiti našim klijentima bolju učinkovitost i s njihove strane. To je razlog zašto Manitou nudi dinamičke datoteke u BIM formatu, koje su dio suradničkog pristupa razvoju projekta“

Arnaud Boyer, potpredsjednik odjela za marketing i razvoj proizvoda
Novi program namjenjen sprječavanju hidrauličkih kvarova Reviv’oil

Reviv’oil: nova usluga za kupce

Ove godine Manitou Grupa pokreće novi program namijenjen sprječavanju hidrauličkih kvarova. Ovaj program, nazvan Reviv’oil, uključuje filtriranje hidrauličkog ulja. Kako bi se to olakšalo, svi strojevi najnovije generacije (s nosivosti većom od 50L, hidraulički) imaju predisponirani spremnik. Jednostavan za implementaciju s posebnim alatom, ovu uslugu u radionicama provode inženjeri iz Manitou mreže zastupnika. Konačni cilj je izbjeći zastoje stroja i smanjiti ukupne troškove vlasništva korisnika.

Ova stranica koristi cookies (kolačiće) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića Više detalja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close